055-2032116

Hypotheek ABC

Alle vaktermen die met een hypotheek te maken hebben voor u uitgelegd.

Hypotheek Bibliotheek

Onderstaand vindt u een begrippenlijst op alfabet ,waarbij stil wordt gestaan bij alle termen waar u bij het aanvragen van een hypotheek mee te maken krijgt.

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Variabele hypotheekrente

Een hypotheekrente kan dagelijks wisselen. Deze rente staat niet vast. Vaak wordt de variabele rente gekoppeld aan het euribor tarief. Dit is de geldende rente waartegen de Europese banken elkaar geld uitlenen

Vaste hypotheekrente

Met de hypotheekverstrekker spreekt u af dat het rentepercentage voor een bepaalde periode vastligt. Na het verlopen van deze termijn ontvangt u een nieuw rentevoorstel tegen de dan geldende marktrente.

Verborgen gebreken

Bij de aankoop van een woning kunnen zaken pas opvallen op het moment dat u er woont. Denk bijvoorbeeld aan lekkage. Deze hadden eigenlijk gemeld moeten worden door de verkoper, mist deze er van af wist.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Bij aankoop van een appartement wordt een vereniging voor eigenaren opgericht. Veelal maandelijks betaalt u een bedrag aan deze vereniging. De VVE zorgt voor het onderhoud van het complete appartementencomplex.

Verwervingskosten

Alle bijkomende kosten behalve de koopsom vallen onder verwervingskosten. Onder andere financieringskosten en overdrachtsbelasting.

Voorlopig koopcontract

Een akte tussen verkoper en koper. Dit wordt het voorlopig koopcontract genoemd. Hierin worden de prijs en de voorwaarden vastgesteld van de koop.

Vraagprijs

De prijs waarvoor een woning te koop wordt gezet door de verkoper.

Vrij op naam (v.o.n.)

Bij een nieuwbouwwoning zijn vrijwel nooit kosten koper verschuldigd, omdat er reeds 21% btw betaald is. Vandaar dat u een nieuwbouwwoning vrij op naam koopt.

055-2032116